آکادمی روابط عمومی

وابسته به دانشگاه فرهنگ و هنر کرمانشاه

آکادمی روابط عمومی

وابسته به دانشگاه فرهنگ و هنر کرمانشاه

مبانی ارتباط جمعی جلسه هشتم

3) انتقال میراث فرهنگی:

رسانه ها انتقال دهنده فرهنگ، اطلاعات، ارزشها و هنجارها از یک نسل به نسل دیگر هستند. رسانه ها، اجتماعی شدن را به انسانها پیش از شروع آموزش رسمی و پس آن انجام و به استمرار آن کمک می کند. رسانه ها میتوانند احساس بیگانگی و بی ریشه بودن آدمها را کاهش دهند.

کژ کارکرد رسانه ها در این حوزه: (نتایج نامطلوب)

شخصیت زدایی و از بین بردن تماس شخصی، میتواند از جمله کارکردهای نامطلوب رسانه باشد. رسانه ها خرده فرهنگ ها را از بین می برند و به تقویت جامعه توده وار کمک میکنند. جامعه توده وار یعنی اینکه به شیوه یکسانی صحبت کنیم، به شیوه یکسانی فکر کنیم و کنش و واکنش نشان دهیم. در واقع جامعه توده وار به معنای یکدست سازی جامعه، افکار و مردم است.مبانی نظریه این تفکر این است که هزاران ساعت قرار گرفتن در برابر رسانه ها سبب میشود افراد الگوهای نقشی را که رسانه ها نمایش میدهند، بپذیرد.

رایت، کارکرد 4 را مطرح و به این 3 کارکرد اضافه نمود.

4)کارکرد سرگرمی:

بخش اعظم محتوای رسانه ها مانند روزنامه و تلویزیون و ... برنامه های سرگرم کننده و پر کننده اوقات فراغت است که به گریز از مشکلات زندگی روزمره و پر کردن اوقات فراغت کمک میکند.

کارکرد مطلوب آن: رسانه ها افراد زیادی را در معرض فرهنگ توده ای و هنر عامه قرار میدهند. برخی میگویند رسانه ها سلیقه عمومی را از نظر هنری بالا میبرند و برخی دیگر میگویند رسانه ها هنر زیبا را خراب و سلیقه عمومی را تنزل میدهند.

نیل پستمن(1986):

ما خودمان را به سوی مرگ سرگرم کرده ایم. رسانه ها 2 کارکرد دارند:

1)   کارکرد آشکار

2)   کارکرد پنهان

بیشترین پتانسیل برای ایجاد ضرر یا فایده را کارکرد پنهان رسانه ها دارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد