آکادمی روابط عمومی

وابسته به دانشگاه فرهنگ و هنر کرمانشاه

آکادمی روابط عمومی

وابسته به دانشگاه فرهنگ و هنر کرمانشاه

مبانی ارتباط جمعی جلسه دوم

نظریه های ارتباط جمعی:

حوزه ارتباط جمعی امروزه از دو حیث مورد توجه قرار گرفته است:

1.    مد رسانه ( مطبوعات - تلویزیون – رادیو- اینترنت )

2.    فرآیند ارتباط جمعی ( آنچه رسانه ها انجام میدهند )

اهمیت بررسی رسانه های همگانی:

1.    رسانه های جمعی یک صفت رو به رشد و در حال تحول هستند که تامین کننده اشتغال تولید کننده کالا و تغذیه کننده سایر صنایع مرتبط هستند و در عین حال نهادی با قواعد خاص خود می باشند. پیام یک رسانه به عنوان کالای آن رسانه است.

2.    رسانه های جمعی یکی از منابع قدرت هستند.

3.    روز به روز بیشتر مسائل زندگی مردم در عرصه رسانه های دینی تجلی میشدند. یعنی یکسری باورهای ارزشی را جایگزین و یا ایجاد میکنند.

4.    رسانه ها به منابع غایب تعاریف و تصاویر واقعیت اجتماعی تبدیل شده اند.

5.     رسانه ها اغلب جایگاه بروز تحولات فرهنگی هستند. رسانه ها ابزاری وابسته به قدرت دیگرانند و همچنین مجرایی برای جهت دهی به دگرگونی های اجتماعی و انگیزه دهی می باشند. به عنوان مثال، رابرت مرداک ثروتمند یهودی و اسراییلی تبار که چندین رسانه را تحت قدرت دارد، مانند شبکه Fox News که به سلطان شیطانی رسانه معروف است. وی در سالهای اخیر 15 میلیون جلد انجیل چاپ کرد و شبکه Farsi1 را راه اندازی نمود.

نظریه: پیش فرض های گفته شده همگی در نظریه منعکس میشوند و تفسیرهای جدید دیگری در خصوص نوع و میزان سهم ارتباط جمعی در جامعه در اختیار خواننده میگذارد. بیشتر نظریه ها درباره نحوه عمل رسانه های جمعی به نوعی دارای جهت گیری ارزشی هستند.در مطالعه ارتباطات جمعی، درگیر شدن با ارزشهای بنیادی که امکان دارد با یکدیگر نا همخوان یا در تقابل باشند اجتناب ناپذیر است.

اگر نظریه را مجموعه ای تصورات با منشاء و اعتبار گوناگون برای تعیین یا تفسیر یک پدیده بدانیم، چهار نوع نظریه در خصوص ارتباط جمعی مطرح می شود:

1.    نظریه های علم الاجتماعی

2.    نظریه های هنجاری ( تجویزی )

3.    نظریه های کاربردی

4.    نظریه فهم متعارف

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد